3 voordelen van een cloud werkplek op een rij!

9 juli 2020

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Werken in de cloud: heerlijk! Al je documenten staan online in een virtuele omgeving. Dat betekent dat je in theorie overal en altijd kan werken. De vrijheid die dat biedt – van thuiswerken tot werken op reis, van flexibele werktijden tot toegang tot je werkbestanden bij klanten – is gigantisch.

In dit artikel beschrijven we drie grote voordelen aan een cloudwerkplek. Welke voordelen heeft het om in de cloud te werken? En waar maak je de grootste sprongen in flexibiliteit en gemak?

Altijd toegang tot alle documenten in een cloud werkplek

Een digitale werkplek betekent ook: altijd toegang tot je documenten. Op reis, op werk, thuis: het biedt ongekende mogelijkheden als je op iedere moment aan de slag kunt, waar je maar wilt.

Overigens hoef je heus niet op een computer of laptop te werken. Veel van de bekendste clouddiensten werken net zo goed op mobiele telefoons en tablets. Vaak is niet eens een internetverbinding nodig: je kunt documenten veilig opslaan op het apparaat waar je mee werkt! Het is de moeite waard om ICT-diensten op dit punt te vergelijken.

Samenwerken in een cloud werkplek

Een van de voordelen van een cloud werkplek is dat je met directe synchronisatie samen, en zelfs tegelijkertijd, in een document kunt werken met je collega’s. Dat is een stuk eenvoudiger dan versies van documenten heen en weer mailen en proberen uit elkaar te houden. Nog een voordeel: werk in de cloud kan (bijna) niet verloren gaan.

Overigens bepaal jij zelf wie toegang heeft tot welke documenten, en rechten kun je ook net zo makkelijk weer intrekken.

Met een cloud werkplek bespaar je kosten door op te schalen

Een cloud werkplek biedt onder andere voordelen op het moment dat het bedrijf gaat groeien. Ga je van 10 naar 20 of naar 100 medewerkers, dan krijg je normaal gesproken te maken met hoge kosten voor huisvesting, maar ook voor ICT-diensten. Met een cloudoplossing is het opschalen vaak vele malen goedkoper. Sommige van de beste en meest gebruikte clouddiensten ter wereld – Google Drive, oplossingen van Microsoft – zijn goed betaalbaar of zelfs gratis in gebruik.

Werken in de cloud

Het is niet gek dat steeds meer mensen in de cloud gaan werken.  De voordelen zijn heel duidelijk, en werken wordt een stuk overzichtelijker, flexibeler en makkelijker. Er zijn een aantal goede diensten waar je uit kan kiezen, afhankelijk van de mogelijkheden die je wilt. Waar richt jij je cloud werkplek in?

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *