Wil jij zzp’er worden maar weet je niet waarin? 4 keer inspiratie

7 oktober 2021

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Volgens veel zelfstandigen is het grootste voordeel van werken als zzp’er de vrijheid die dit biedt. Je kunt doen wat je echt leuk vindt, hebt meer afwisseling, bepaalt je eigen tarief en leert veel meer door de specifieke uitdagingen die bij het ondernemerschap komen kijken. Wil jij graag voor jezelf aan de slag maar heb je geen idee wat je precies wilt doen? Doe dan inspiratie op met dit artikel. 

Zzp’er worden in de zorg

De zorg is een branche waar veel mensen werken als zzp’er. Ben jij verpleegkundige, kraamverzorgster of verzorgende? Dan kun je ervoor kiezen om in plaats van in loondienst als zelfstandige aan de slag te gaan. Een groot voordeel hiervan is dat je meer vrijheid hebt in het indelen van je tijd. Jij houdt van werken met mensen en kwaliteit staat bij jou altijd voorop. Als professional weet jij dat je aan regels en wetgeving gebonden bent. Zo moet je een BIG-registratie hebben als je werkt als bijvoorbeeld arts, tandarts, verloskundige, verpleegkundige, fysiotherapeut, apotheker of psychotherapeut. Iedere 5 jaar moet jij je opnieuw registreren. Dit geldt zowel voor zorgverleners in loondienst als zelfstandigen.

Zelfstandig werken als binnenvaartschipper

Als binnenvaartschipper ben jij de leidinggevende schipper op een binnenvaartschip. Dit is een uitdagend beroep waarbij je op veel verschillende plekken komt. De precieze werkzaamheden zijn afhankelijk van het binnenvaartschip waarop je komt te werken. Over het algemeen zijn je taken gericht op veiligheid, milieuzorg en kwaliteitsborging en eventueel personeelsbeleid en administratieve taken. Lijkt dit je wat? Bekijk direct deze binnenvaart vacatures.

Voice over-artiest worden

Ben jij het liefst creatief bezig? Dan is voice over artiest wellicht een gave zzp klus voor jou. Het vertel-aspect speelt tegenwoordig een steeds grotere rol dankzij de opkomst van audioboeken, video en podcasts. Goede voice over-artiesten zijn steeds meer gewild. Het is belangrijk dat jij met je stem een gevoel over kunt brengen. Je kunt hier een diploma voor halen maar soms is het ook genoeg om jezelf aan te melden bij een toneelvereniging en zo wat acteerervaring op te doen. Dit kan je helpen bij het inspreken.

Zzp’er in de sportbranche

Zie jij jezelf wel werken als fitness instructeur of personal trainer? In de sportbranche zijn ook zeer veel zelfstandigen werkzaam. Je kunt bij een sportschool aan de slag maar je kunt ook jouw eigen klantenkring samenstellen en bijvoorbeeld bij mensen thuis komen om te trainen of met een groepje trainen in het park. Met deze tips laat je jouw beginnende onderneming groeien.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *