Verzekeringen voor ondernemers: 5 bedrijfsverzekeringen

27 februari 2019

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

 

Als ondernemer heb je andere verzekeringen nodig dan als particulier. Logisch, maar niet altijd even overzichtelijk. Het is dan ook enigszins afhankelijk van de werkzaamheden die je uitvoert met jouw onderneming, maar er zijn ook een aantal verzekeringen die eigenlijk elke ondernemer moet hebben. We hebben daarom de belangrijkste verzekeringen voor je op een rijtje gezet die je eigenlijk nooit mag vergeten, wat je ook doet. Doe er je voordeel mee en kijk welke verzekeringen voor jou het belangrijkst zijn.

1. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een van de belangrijkste verzekeringen is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Zo’n aansprakelijkheidsverzekering is belangrijk omdat jij als ondernemer aansprakelijk bent voor de schade die jij, jouw medewerkers of jouw producten toebrengen aan anderen, aan andermans spullen of aan het milieu. Als particulier heb je zo’n aansprakelijkheidsverzekering vaak al, maar verzekeringsmaatschappijen maken onderscheid tussen zakelijk en privé.

2. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Dit is een andere vorm van een aansprakelijkheidsverzekering die vaak heel handig is als ondernemer. Met deze verzekering verzeker je jezelf tegen schade door beroepsfouten. Daarbij kun je denken aan een vergissing die je maakt als advocaat met alle gevolgen van dien. Je gaat er natuurlijk niet van uit met alle kennis die jij heb, maar om te voorkomen dat de gevolgen niet te overzien zijn kun je deze verzekering uit voorzorg afsluiten.

3. De rechtsbijstandverzekering

Met de rechtsbijstandverzekering zorg je ervoor dat je voorbereid en beschermd bent wanneer er een conflict ontstaat. Bijvoorbeeld met een leverancier of met een van je medewerkers. Uiteraard kun je een eenvoudig meningsverschil zelf wel oplossen, maar wanneer er een ingewikkelder conflict ontstaat kan juridische hulp noodzakelijk zijn. De kosten zijn niet mals wanneer dit het geval is, dus een rechtsbijstandverzekering is echt geen overbodige luxe.

4. De inventaris- en voorraadverzekering

Wanneer je een bedrijfspand hebt zorg je ervoor dat deze goed beveiligd is. Maar toch gebeurt het veel ondernemers, één op de tien, jaarlijks dat zij te maken krijgen met inbraak of diefstal. Deze verzekering beschermt je daar tegen. Maar denk ook aan het bederf van je voorraad door kortsluiting in de koeling of waterschade aan je laptop die voor jouw onderneming cruciaal is.

5. De verzuimverzekering

Als je bedrijf goed gaat lopen zal je personeel aan gaan nemen. Alles verloopt dus perfect, je kunt groeien en je kan extra hulp gebruiken. Maar wat als een medewerker langdurig ziek wordt? Dan kan het ten koste gaan van je hele onderneming als je dit niet goed geregeld hebt. Een verzuimverzekering neemt zaken als de loondoorbetaling, de verzuimbegeleiding en re-integratie uit handen voor jou.

Met deze vijf verzekering heb je al heel veel zaken gedekt. Maar vergeet niet dat er mogelijk nog meer handige of zelfs noodzakelijke verzekeringen voor jou zijn als ondernemer. Neem de tijd om je hier goed in te verdiepen!

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *