Keuzegids voor het aanschaffen van beursmateriaal

7 februari 2019

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Ben je van plan deel te nemen aan een beurs? Dan heb je goede presentatiematerialen nodig, zodat je de aandacht trekt van bezoekers. Weet je waar je op moet letten bij de aanschaf van een beurswand? Gebruik onze keuzegids om te bepalen welke standmaterialen je nodig hebt voor jouw bedrijf. 

Wensen en eisen bepalen

Het bepalen van je wensen en eisen is het eerste wat je doet. Zaken waar je aan kan denken zijn onder andere je doelgroep, de grootte van je standruimte, de mogelijkheden van het standmateriaal en je budget. Vergaar informatie bij diverse aanbieders en kijk naar de wijze waarop je concurrenten zich presenteren. Verder kan je onderzoek doen naar de wensen van je doelgroep en vragen naar de ervaringen van je medewerkers met de inrichting van stands. Op basis van deze informatie kan je gericht zoeken en offertes aanvragen.

Gebruiksfrequentie en kwaliteit van het standmateriaal

Wil je het standmateriaal meerdere keren kunnen gebruiken of is het slechts voor eenmalig gebruik bedoeld? In de meeste gevallen is het voordeliger om beursmaterialen te bestellen die je vaker kan inzetten. Zo kan je er tijdens meerdere beurzen of evenementen je voordeel mee doen. Let daarom op de kwaliteit van de beurswand die je op het oog hebt. Vergelijk de sterkte, stabiliteit en slijtvastheid van de diverse systemen. Een standsysteem van hogere kwaliteit blijft stevig staan en is goed bestand tegen beschadigingen.

Gemak bij het opzetten en afbreken van je stand

Een beurswand of banner die eenvoudig en snel neer te zetten is, scheelt je veel tijd. Dit geldt ook bij de demontage na afloop van de beurs. Bij voorkeur heb je geen gereedschap nodig bij het opzetten van het frame en het bevestigen van de bijbehorende bedrukte platen of doeken. Laat de aanbieder van beursmaterialen een demonstratie geven en probeer het monteren en afbreken hierna zelf meteen ook even uit. Dan weet je uit eigen ervaring wat je van het gebruiksgemak vindt en kan je de diverse systemen beter vergelijken.

Eenvoud bij het transport van beursstand

Bij het bepalen van je keuze voor een mobiel presentatiesysteem speelt ook het transport een rol. Wil je een compact opvouwbaar systeem dat je zelf gemakkelijk in je auto kan meenemen? Dan is het belangrijk te letten op het gewicht en de afmetingen van de stand als deze ingepakt is in een transportkoffer of -hoes. Besteed ook aandacht aan de degelijkheid van de verpakking en of er bijvoorbeeld wieltjes onder de koffer zitten. Een systeem dat wat zwaarder en groter is wil je immers liever niet over een langere afstand tillen. Een goede verpakking biedt gemak bij het vervoer en zorgt voor bescherming tegen beschadigingen.

Uitbreidingsmogelijkheden en accessoires

Als het goed is, kan je jarenlang plezier hebben van je standmateriaal. Wellicht wil je de stand uitbreiden met een balie in dezelfde stijl. Of wat dacht je van goede verlichting? Bijpassende verlichting is gemakkelijk op het frame te monteren en dit garandeert dat je altijd een goed verlichte stand hebt. Misschien wens je verschillende prints om te kunnen variëren met je boodschap of wil je de beurspresentatie aan kunnen passen, bijvoorbeeld voor wisselende doelgroepen of locaties. Bekijk dus of een standsysteem de mogelijkheid heeft om uit te breiden of onderdelen te vervangen.

Een opvallend ontwerp

Let bij je keuze goed op de uitstraling van het presentatiesysteem. Bij een mooi systeem horen uiteraard opvallende prints, die zorgen dat jouw bedrijf goed uit de verf komt. Doe navraag bij je leverancier of deze je van dienst kan zijn bij het grafische ontwerp dat op de beurswand moet komen. Zorg anders dat je informatie krijgt over de aanleverspecificaties voor het ontwerp van de bedrukking. Hiermee kan je bijvoorbeeld je eigen reclamebureau vragen een passend ontwerp met je logo, teksten en afbeeldingen te maken.

Onderhoud en reiniging van de beurswand

Na een beurs zul je zien dat je standmateriaal gereinigd moet worden. Ook kan er enig onderhoud nodig zijn vanwege krasjes of slijtage. Het is dus fijn als je presentatiemateriaal eenvoudig te reinigen en te onderhouden is. Zorg dat je hierover informatie en advies krijgt van je leverancier.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *