Gasverbruik verlagen: 3 besparingstips voor jouw bedrijfspand!

26 november 2019

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Voor veel bedrijven is de energierekening een flink onderdeel van de kosten. Het ligt dan ook voor de hand dat je zoveel mogelijk wil besparen op elektriciteit en gasverbruik. Denk je dat er winst valt te behalen op dit gebied? Kijk dan aandachtig naar de manier waarop gas wordt gebruikt – en of er manieren zijn om de kosten van dat verbruik terug te dringen. Hier geven we je de drie makkelijkste manieren om die besparing te realiseren.

Gasverbruik verlagen tip #1: Een klokthermostaat installeren

Het meeste gasverbruik zit natuurlijk in het verwarmen van het pand. Inmiddels hebben de meeste mensen thuis een klokthermostaat geïnstalleerd, die automatisch regelt dat de verwarming aan- en uitgaat. In een kantoorpand werkt dat natuurlijk ook. Heb je nog een oude thermostaat, maak dan de overstap en investeer in een moderne klokthermostaat. Op jaarbasis bespaar je daar tot honderden euro’s mee.

Gasverbruik verlagen tip #2: Betere isolatie

Zonwering in plaats van airconditioning, luchtgordijnen bij openstaande deuren of dubbel glas: er zijn allerlei manieren zodat je zorgt dat de werkruimte koel blijft of juist weinig warmte verliest. Investeringen in isolerende maatregelen verdienen zich tegenwoordig vrijwel altijd terug. Zeker met het oog op de hoge prijzen voor gas en energie. Ga dus goed na of er in het bedrijfspand mogelijkheden zijn om de isolatie te verbeteren.

Gasverbruik verlagen tip #3: Het vervangen van de gaskachel

Kosten op kantoor besparen door isolerende maatregelen of door efficiënter om te gaan met gas: dat is natuurlijk heel effectief. Maar de beste besparing is simpelweg om minder gas te gebruiken. Overweeg daarom om over te stappen naar een andere vorm van verwarming, bijvoorbeeld een warmtepomp, stoomketel of appendage. Deze hebben beide hun eigen voordelen – een moderne stoomketel is vele malen efficiënter met gas, een warmtepomp gebruikt zelfs helemaal geen gas meer. De installatie van dergelijke nieuwe apparaten is natuurlijk een flinke investering. Maar met het vooruitzicht dat de kosten van gas toenemen, zijn die steeds makkelijker te rechtvaardigen.

Bespaar op de energierekening van je bedrijf!

Als ondernemer ben je constant op zoek naar manieren voor een efficiëntere en goedkopere  bedrijfsvoering. Begin daarom met het energie- en gasverbruik.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *