Denk aan deze 5 zaken bij het organiseren van een bedrijfsfeest

19 september 2019

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Regelmatig een bedrijfsfeest geven is een goed idee, want je werknemers zullen je meer waarderen. Het hoeft echt niet elke keer groots en duur te zijn, maar het is wel leuk om af en toe uit te pakken en een blijk van waardering te geven. Hierdoor creëer je binding met je bedrijf en betrokkenheid van de werknemers, wat weer zorgt voor een betere werksfeer. Tips nodig bij het organiseren van een personeelsfeest? Lees dan snel verder!

Tip 1: Zorg voor genoeg eten

Veelal organiseer je een bedrijfsfeest na het werk en hebben mensen geen tijd om een fatsoenlijke avondmaaltijd te eten. Het is dus belangrijk dat jij er voor zorgt dat de magen van je werknemers goed gevuld zijn. Je hoeft geen uitgebreid diner te organiseren en catering is ook niet altijd nodig. Met een barbecue of een frituurpan kom je ook al een heel eind. 

Tip 2: Zorg voor voldoende drinken

Ook dorst moet voorkomen worden, dus voldoende drank op voorraad hebben is belangrijk. Hiermee bedoelen we niet alleen alcoholische dranken, maar ook verschillende soorten frisdrank en sapjes. Zo hou je iedereen tevreden. Eventueel kun je ook een dealtje met de slijterij of supermarkt sluiten dat je de ongeopende flessen weer terug kan brengen.

Tip 3: Denk aan het weer

Als het lekker weer is, is het zonde om binnen te blijven. Organiseer daarom bij zonnig weer het feestje buiten. Echter kan het weer in Nederland onvoorspelbaar zijn, dus het is belangrijk dat je nog wat achter de hand hebt als het wel mocht gaan regenen. Partytenten huren is dan ideaal, omdat je erin kunt schuilen, maar je kunt ze ook gebruiken voor mensen die in de schaduw zitten. Een partytent huren is heel eenvoudig.

Tip 4: Verzin een leuke activiteit

Je hoeft echt niet de gehele avond allerlei spelletjes te doen, maar één activiteit op een avond is wel leuk. Zo hebben mensen iets om naartoe te leven en achteraf over te praten. Je kunt een korte competitie houden met een bepaald spel, maar zorg er wel voor dat dit een snel spelletje is. Zo verslapt de aandacht niet. Een andere ‘activiteit’ waar je weinig aan hoeft te doen is een photobooth. Leg wat ornamenten neer en zorg voor een leuke achtergrond. Met een polaroid camera worden de foto’s direct uitgeprint. Zo heeft iedereen ook een mooi aandenken aan de avond.

Tip 5: Laat het niet bij één keer

Het lijkt misschien allemaal veel gedoe voor een feestje van één avond, maar je moet je bedenken dat het zoveel meer doet voor jouw bedrijf dan alleen die ene avond. Als je jouw werknemers een goed gevoel geeft zal er meer binding zijn met het bedrijf. Dit zorgt ervoor dat ze langer bij je willen blijven werken en dat ze ook harder zullen werken. Zorg er daarom voor dat het bedrijfsfeest een terugkerend evenement is.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *