Werkzaamheden van een brandwacht beveiliger

19 mei 2020

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Een brandwacht beveiliger kan in verschillende situaties ingezet worden om de veiligheid te waarborgen. De brandbeveiliger kan toezicht houden op het naleven van de veiligheidseisen en de algemene veiligheid in de omgeving. Het kan zelfs verplicht zijn om iemand in te huren die de brandveiligheid waarborgt. Als er sprake is van een calamiteit of een gevaarlijk situatie dan is de brandwacht beveiliger verantwoordelijk voor het evacueren van mensen en het alarmeren van de juiste hulpdiensten. Wil je weten wanneer jouw bedrijf een brandwacht beveiliger moet inzetten? 

Wanneer wordt een brandbeveiliger ingezet?

Een brandbeveiliger, ook wel brandwacht genoemd, houdt toezicht om de veiligheid van derden te waarborgen. Het inzetten van iemand met deze functie heeft als doel om ongelukken te voorkomen. In veel gevallen is een brandbeveiliger inhuren dan ook een preventieve maatregel. Brandwacht beveiligers worden regelmatig ingezet in de bouw en industrie waar meer risico is op brand, maar ook in lege panden waar brand gesticht zou kunnen worden, kunnen brandbeveiligers werkzaam zijn. Bedrijven zijn volgens de wet verplicht een brandbeveiliger in te huren wanneer er met hitte, vuur of ontvlambare materialen gewerkt wordt. Het kan ook verplicht worden door de gemeente of verzekeraar, bijvoorbeeld wanneer een brandmelder- of blusinstallatie defect is. Brandwacht beveiligers worden verder ook vaak opgeroepen om de brandveiligheid in de gaten te houden bij evenementen, bijvoorbeeld tijdens een festival of voorstelling.

Wat doet een brandbeveiliger zoal?

De brandbeveiliger houdt toezicht op de brandveiligheid. Hij zorgt niet alleen voor een veilige omgeving maar ook voor een goede communicatie richting de medewerkers. Dit wordt onder andere gedaan door preventief goed te controleren. Die controle omhelst de vergunningen, het naleven van procedures, het gebruik van persoonlijke bescherming en het afsluiten van het terrein aan het einde van een werkdag. De brandwacht kan ook zuurstof- en gasmetingen verrichten om te controleren of alles op dit gebied nog in orde is. Op deze manier kan er op tijd ingegrepen worden wanneer er problemen zijn, waardoor gevaarlijke scenario’s voorkomen kunnen worden. Wanneer er wel een calamiteit plaatsvindt, weet de brandbeveiliger precies hoe er met de situatie omgegaan moet worden. Beginnende branden kunnen ook door een brandwacht beveiliger worden bestreden.

De vakkundigheid van de brandbeveiligers

Voordat een brandbeveiliger aan het werk mag moet er voldaan worden aan strenge opleidingseisen. Brandwacht beveiligers beschikken dan ook over de juiste certificaten en diploma’s om het werk te mogen uitvoeren. Hierdoor kun je erop rekenen dat er gewerkt wordt volgens de geldende richtlijnen en dat de veiligheid van werknemers voorop staat. Via brandwachthuren.nl kun je een brandbeveiliger inhuren die voldoet aan alle eisen en goede kennis heeft van de functie.

Het inhuren van een brandbeveiliger

Ben je verplicht om een brandwacht in te schakelen omdat er een verhoogd risico kan zijn op brand? Dan kun je via brandwachthuren.nl heel snel een vakkundige brandwacht beveiliger inhuren. Er kan gezorgd worden dat er al binnen 2 uur één of meerdere brandbeveiligers op de gewenste locatie aanwezig zijn. Met het inhuren van brandwachten kun je rekenen op een perfecte uitvoering van werkzaamheden.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *