Het belangrijkste wat je moet doen na een ongeluk

6 oktober 2021

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Na een ongeluk is er vaak niet alleen sprake van materiële schade, maar ook van immateriële schade. Denk bijvoorbeeld aan letselschade of aan emotionele schade. Ben je slachtoffer geworden van een verkeersongeluk? Dat is natuurlijk ontzettend vervelend, zeker als er sprake is van letselschade. Zeker als je letsel hebt opgelopen en misschien wel blijvend last blijft houden van het ongeluk, wil je dat alle schade vergoed wordt. Alleen welke schade moet er nu precies vergoed worden door de veroorzaker van het ongeluk? En hoe zorg je ervoor dat je ook echt een zo hoog mogelijk bedrag ontvangt als je slachtoffer bent geworden van een verkeersongeluk?

De totale schade kan soms erg hoog uitvallen

Slachtoffers van een verkeersongeluk hebben vaak geen goed beeld van hoe hoog de totale schade is. Is er sprake van letselschade, dan mag je natuurlijk er van uit gaan dat je ook een groot bedrag aan smartengeld ontvangt. Na het ongeluk ben je wellicht in shock geraakt. Misschien heb je sinds die tijd wel last van paniekaanvallen en heb je een lange tijd niet kunnen werken. Het is belangrijk om goed vast te stellen wat nu precies de gevolgen van het verkeersongeluk zijn geweest. Als je dit allemaal bij elkaar optelt, zal de totale schade waarschijnlijk vrij hoog zijn. Het is zeer belangrijk dat de totale schade goed wordt berekend.

Schakel een advocaat in

Als je slachtoffer bent geworden van een ongeluk is het belangrijk om een advocaat in te schakelen. De advocaat kan je helpen om te bepalen hoe hoog de schade ligt. Belangrijk is ook om een goede advocaat in te schakelen. Het is lastig om te bepalen op hoeveel smartengeld je recht hebt omdat het immateriële schade betreft. Belangrijk is dan ook dat je een advocaat hebt die hoog inzet en in ieder geval niet te weinig smartengeld eist.

Vraag bij twijfel een second opinion aan

Heb jij twijfels over de conclusie van je advocaat? Denkt je advocaat bijvoorbeeld dat je niet in je recht staat of eist de advocaat te weinig smartengeld? Dan kan het een goed idee zijn om een second opinion bij letselschade aan te vragen bij een andere advocaat. Wellicht dat een andere advocaat aangeeft dat je mogelijk veel meer smartengeld kunt ontvangen. Er zijn meerdere gevallen bekend van een second opinion die zeer goed is uitgepakt. Ook als je advocaat twijfelt over de aansprakelijkheid van de tegenpartij is het aan te raden om een second opinion aan te vragen.

Het kiezen van de juiste advocaat is zeer belangrijk

Veel mensen onderschatten hoe belangrijk het is om de juiste advocaat in te schakelen. Lees je voorbeelden op het internet van hoe second opinions zijn uitgepakt, dan kom je er al snel achter dat de advocaat ontzettend veel verschil kan maken. Het is verstandig om je goed in te lezen over de verschillende advocaten. Lees bijvoorbeeld recensies om te bepalen welke advocaten over het algemeen goed worden beoordeeld. Zo wordt het eenvoudiger om te bepalen welke advocaat jou het best kan helpen.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *