Dit zijn de 3 meest vervelende taken van een ondernemer

4 augustus 2021

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Ondernemer zijn is hartstikke leuk. Je hebt veel flexibiliteit in je werk, draagt veel verantwoordelijkheid en doet werk dat goed bij je past. Helaas horen ook bij het ondernemerschap bepaalde taken die je minder leuk vindt. We zetten de drie meest vervelende taken van een ondernemer voor je op een rijtje én vertellen je hoe je deze dingen wat gemakkelijker kunt maken.

1. De administratie

De (financiële) administratie is iets waar je als ondernemer niet onderuit komt. Er zijn strenge regels waaraan de administratie moet voldoen en je kunt serieus in de problemen komen als je administratie niet in orde is. Niet gek dat bij veel ondernemers het doen van de administratie met stip op nummer 1 staat als het gaat om vervelende klusjes. Gelukkig is de boekhouding ook iets wat je als ondernemer goed kunt uitbesteden. Door de administratie uit te besteden aan een goede boekhouder of accountant hoef jij je er niet meer druk over te maken. Bovendien weet een boekhouder of accountant precies welke wet- en regelgeving er geldt, waardoor je administratie goed wordt geregeld.

2. Het regelen van het bedrijfsafval

Dagelijks produceren ondernemers behoorlijk wat afval. Plastic, papier, karton, GFT afval en ga zo maar door. Voor een goed opgeruimde werkplek is het belangrijk dat het afval goed opgeruimd wordt. Daarom is bedrijfsafval ophalen noodzakelijk. Bovendien ben je als Nederlands bedrijf verplicht om afval goed te scheiden en te laten afvoeren. Dit is voor veel ondernemers geen taak waar ze om staan te springen. Gelukkig kun je met een bedrijfsafval abonnement de juiste containers huren en heb je geen omkijken meer naar het laten legen ervan. Zo wordt deze vervelende taak een stuk eenvoudiger.

3. ICT goed laten draaien

ICT biedt heel veel mogelijkheden, maar is tegelijkertijd ook een van de grootste ergernissen van ondernemers. Niet meewerkende hardware of software is irritant en belemmert jouw werk behoorlijk. Zorg er daarom voor dat je een IT specialist inhuurt of dat je jouw IT diensten uitbesteedt aan een gespecialiseerd bedrijf. Vergelijk ICT diensten om tot de juiste aanbieder voor jouw onderneming te komen. Bepaal bij welke aspecten je ondersteuning nodig hebt of wat je precies wilt uitbesteden. Zo zorg je dat de technologie jouw bedrijf niet langer in de weg staat.

Het hoort er nu eenmaal bij

Nu je de top 3 meest vervelende taken van een ondernemer hebt gelezen, weet je wat je te doen staat. Hoewel we het niet met veel plezier doen, hoort het nu eenmaal bij ondernemerschap. Wij hopen je te hebben geholpen hoe je de vervelende taken het meest efficiënt kunt uitvoeren.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *