Transport naar Scandinavië: waar moet je rekening mee houden?

12 juni 2020

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Binnen Europa worden er een hoop goederen getransporteerd. Ook naar Scandinavië worden dag in dag uit honderden transporten uitgevoerd. Net zoals iedere andere bestemming heeft ook het noorden van Europa zijn eigen risicofactoren, voordelen en nadelen. Lever je met je bedrijf veel goederen in Noorwegen, Zweden, Denemarken of Finland? Specifiek voor transport naar Scandinavië zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hier lees je waar je op moet letten en aan moet denken als je goederen wilt transporteren naar Scandinavië.

Betrouwbaar transport naar Scandinavië

Goede voorbereiding voor transport naar Scandinavië is essentieel. De transportroutes naar het hoge noorden zijn over het algemeen al erg betrouwbaar. Zoals eigenlijk alle routes binnen Europa, zijn ook de Scandinavische landen goed bereikbaar en zijn er zelden grote problemen rondom bereikbaarheid. De afgelopen jaren zijn de transportroutes naar het noorden alleen maar gegroeid. Afhankelijk van de omstandigheden of van de aard van de bestemming kunnen er wel verschillende routes worden gekozen.

Over het algemeen kan het transport naar Zweden, Denemarken en Finland vrij snel en zonder veel haperingen plaatsingen. Er zijn voldoende oplossingen voor logistiek fulfilment vorm te geven. Bij verzending door middel van vrachtwagens kunnen eventueel dubbele chauffeurs worden ingezet, waardoor het transport nog sneller plaatsvindt.

Regels voor transport naar Noorwegen

Voor transport Scandinavië geldt altijd: let goed op de regels. Het blok kent een paar verrassende uitzonderingen en het is handig om een vervoerder te kiezen die het gebied op zijn duimpje kent.

Daarbij is vooral belangrijk om op te merken dat Noorwegen géén lid is van de EU, terwijl de andere landen dat wel zijn. Vracht naar Noorwegen sturen is daarmee iets lastiger. Dat wordt nog versterkt door de wijdheid van het land en de bergachtige regio’s die het kent.

Wie transport naar Noorwegen stuurt, moet dus ouderwets rekening houden met controle bij de douane. Ook moet je bedrijf geregistreerd staan in het exportregister. Deze extra drempels betekenen extra geld, tijd en kosten (denk aan btw). Voor de andere landen in Scandinavië gelden deze regels niet.

Transporteren naar Scandinavië

Het noorden van Europa is een bestemming waar veel van en naar wordt getransporteerd. Geen wonder, want Denemarken, Zweden, Finland en ook Noorwegen zijn belangrijke economieën en afzetmarkten. Wanneer er goederen naar Noorwegen worden verstuurd, is het wel zaak om extra op te letten: dit land maakt geen deel uit van de EU, dus gelden er andere regels.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *