Vijf industrieën waarvoor telematica interessant is

21 oktober 2022

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Heb jij weleens van telematica gehoord? Telematica is een verzamelnaam voor verschillende soorten kennis die gebruikt wordt op het gebied van automatisering, telecommunicatie en informatica. Telematica wordt steeds belangrijker in onze maatschappij en er komen steeds meer toepassingen voor. In dit artikel lees je welke vijf industrieën er gebruik maken van telematica. Op deze manier kun je zelf bepalen of telematica iets voor jouw bedrijf is.

Voor wagenparken

In de eerste plaats is telematica voor wagenparken erg interessant. Wagenparkbeheerders kunnen met behulp van telematica-oplossingen realtime inzicht krijgen in de locatie van alle voertuigen in het wagenpark. Ook kunnen zij zien hoeveel brandstof er verbruikt wordt, of er onderhoud nodig is en hoeveel kilometers er gereden worden. Dit alles helpt wagenparkbeheerders om het wagenpark beter te beheren en kosten te besparen.

In de bouw

In de bouw wordt telematica steeds vaker ingezet om projecten beter te managen. Bouwprojecten zijn vaak complex en er komen veel partijen bij kijken. Door middel van telematica-oplossingen kunnen bouwbedrijven realtime inzicht krijgen in de voortgang van het project en eventuele problemen snel oplossen.

Bij bepaalde dienstverleningen

Ook bij bepaalde dienstverleningen kan telematica interessant zijn. Zo kunnen bedrijven die schoonmaakdiensten aanbieden, met behulp van telematica-oplossingen realtime inzicht krijgen in hoeveel werknemers aan het werk zijn, waar zij zich bevinden en of alles naar behoren verloopt. Dit helpt bedrijven om de dienstverlening te verbeteren en klanten beter te bedienen.

In de distributie

De vierde industrie waarvoor telematica interessant is, is de distributie. Dankzij telematica-oplossingen kunnen bedrijven in de distributie realtime inzicht krijgen in de locatie van alle producten en materialen. Ook kunnen zij zien hoeveel voorraad er is, of er producten beschadigd zijn en of er sprake is van verkeerde leveringen. Dit alles helpt bedrijven om de distributie beter te laten verlopen en kosten te besparen.

Bij de overheid of gemeentes

Tot slot is telematica ook interessant voor de overheid of gemeentes. Mede door telematica-oplossingen kunnen zij realtime inzicht krijgen in de locatie van alle openbare vervoermiddelen, zoals bussen en trams. Ook kunnen zij zien hoeveel mensen er gebruik maken van het openbaar vervoer en of alles naar behoren verloopt. Dit helpt de overheid of gemeentes om het openbaar vervoer beter te laten verlopen.

Al met al zijn er vele industrieën waarvoor het interessant kan zijn om telematica van bijvoorbeeld Moove toe te passen. Wees dan ook zeker voorbereid op een wereld die volop gebruik maakt van telematica.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *