Welke voorbereidingen komen er kijken bij het ontruimen van een bedrijfspand?

4 augustus 2021

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Wanneer een bedrijf gaat verhuizen, stopt door een faillissement, gaat fuseren of wanneer er ingrijpende verbouwingen aan het pand plaats gaan vinden, dan kun je te maken krijgen met een bedrijfsontruiming. Je kunt je bedrijf door een professionele partij laten ontruimen, zodat jij er geen omkijken meer naar hebt. Je dient echter wel rekening te houden met een aantal voorbereidingen die je moet treffen voordat het pand ontruimd kan worden. In dit artikel leggen wij je uit welke dat zijn.

1. Inboedel sorteren voor de bedrijfsontruiming

Een bedrijfsontruiming kun je als ondernemer goed voorbereiden. Als je je bedrijfspand verlaat, dan is het natuurlijk belangrijk om te beslissen wat je wel en niet wil houden. Wat neem je mee naar een eventueel nieuwe pand? Bij een bedrijfsontruiming komt het voor dat men de inboedel (tijdelijk) wil opslaan. Hiervoor kun je een opslaggarage huren. Dit kan handig zijn bij een verhuizing naar een nieuw pand of bij herstelwerkzaamheden. Zorg ervoor dat je alvast een opslag op het oog hebt, zodat de spullen die je nog wilt houden daarheen kunnen.

2. Kringloop of stort

Heb je spullen die je na de bedrijfsontruiming zelf niet meer nodig hebt? Welke spullen of meubels verdienen een tweede kans en kunnen naar de kringloop? En welke dingen kunnen naar de stort? Laat dit weten aan de bedrijfsontruimers, zodat zij precies weten wat er met de spullen moet gebeuren. Zorg er daarnaast ook voor dat je een overzichtelijk plan maakt voor wat er gebeurt met alle spullen die in het bedrijf aanwezig zijn. Wanneer je de verwerking van de bruikbare spullen overlaat aan het ontruimingsbedrijf, dan brengen zij soms zelfs de kosten van deze spullen in mindering van de totale rekening.

3. Bezemschoon opleveren

Het is belangrijk dat je het pand bezemschoon oplevert, voordat je het laat ontruimen. Dat houdt in dat de vloeren moeten worden geveegd en er geen plassen water of hopen stof achtergelaten mogen worden. Ook moet de kantine/keuken leeg en schoon zijn. En tot slot moeten alle afvalcontainers geleegd worden. Zo kan het ontruimingsbedrijf direct van start gaan met hun werkzaamheden en gaat de ontruiming een stuk sneller en efficiënter.

Conclusie

Nu je weet welke voorbereidingen er komen kijken bij het ontruimen van een bedrijfspand, kun je aan de slag! Kortom: zorg er dus voor dat je weet wat er moet gebeuren met je spullen en laat het pand schoon achter. Bespreek vooraf alles zorgvuldig met het ontruimingsbedrijf, zodat je precies op de hoogte bent van de vereiste voorbereidingen.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *