Hoe weet je wie je in dienst neemt?

30 december 2022

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe medewerker, wil je er zeker van zijn dat je de juiste persoon voor de baan krijgt. Hoe meer tijd je aan de beslissing besteedt, hoe beter. Wanneer je de juiste persoon inhuurt, zal je bedrijf beter presteren. Hierdoor zal de winst toenemen. Als je de verkeerde persoon inhuurt, brengt dit je bedrijf alleen maar in gevaar. Het werk van die persoon zal je klanten gewoon teleurstellen, waardoor ze stoppen met het kopen van je producten of het gebruiken van je diensten. Er zijn dus veel dingen die je moet doen voordat je besluit dat de persoon die je aanneemt de juiste persoon is voor de baan, zoals een pre-employment screening, een sollicitatiegesprek, enzovoort. Hier zijn vier dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je volgende werknemer de juiste is voor je bedrijf:

Doe een employment screening

Eerst en vooral moet je een employment screening doen voordat je besluit een sollicitant in dienst te nemen. Employment screening of pre-employment screening wordt ook wel antecedentenonderzoek genoemd. Dit proces wordt meestal gedaan als de eerste stap van de werving van werknemers. Wanneer iemand solliciteert naar een baan, stuurt hij/zij zijn/haar cv en sollicitatiebrief (en eventueel portfolio’s). Vervolgens doet degene die de sollicitant gaat werven de employment screening door de geldigheid van documenten te controleren en of daar wordt vermeld wat van de potentiële werknemer wordt verwacht. Een bedrijf heeft meestal een speciale afdeling voor de baan, de HR (Human Resources), maar er zijn ook enkele professionals die hun diensten aanbieden op het gebied van employment screening. Als je niet zo’n afdeling hebt, maar je wilt wel de employment screening doen om de beste werknemer te krijgen die je kunt krijgen, dan kun je het werk gewoon aan hen uitbesteden.

Interview ze

Als je eenmaal de employment screening hebt gedaan, moet je de voor de hand liggende doen: een interview. In een interview moet je erachter komen welke ervaring ze hebben en hoe ze zich voelen over hun vorige baan en toekomstige doelen. Het interview moet meer gericht zijn op de persoonlijkheid van de sollicitant, aangezien zoiets meestal niet op een cv staat.

Geef ze een test 

Je kunt de sollicitanten ook een of twee tests geven. De tests worden gedaan om te weten of ze over de vaardigheden beschikken die nodig zijn voor de baan. Veel van de sollicitanten hebben misschien een goed cv, maar sommigen van hen zijn mogelijk niet zo gekwalificeerd als in hun cv wordt vermeld. De tests kunnen ook worden gedaan om de persoonlijkheden en intelligentieniveaus van de aanvragers te kennen. In de meeste gevallen is het beter om iemand aan te nemen met middelmatige vaardigheden maar met een goede persoonlijkheid dan iemand met behoorlijke vaardigheden maar met een slechte persoonlijkheid, vooral als hij/zij bereid is zijn/haar vaardigheden te verbeteren.

Houd rekening met hun woonsituatie

Als iemand niet bereid is te verhuizen of ergens ver weg gaat verhuizen, moet hij zich hiervan bewust zijn voordat hij een baan aanbieding accepteert. Dit lijkt misschien triviaal, maar er zijn veel mensen die niet willen verhuizen, zelfs niet voor hun werk. Ze verliezen liever hun baan en krijgen nieuwe banen in de buurt van hun woonplaats dan verhuizen naar de plaatsen in de buurt van hun werkplek. Zorg er dus voor dat degene die je gaat aanwerven niet te ver van je kantoor woont of bereid is om in de buurt van je kantoor te verhuizen wanneer hij / zij wordt aangenomen voor de baan.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *