Voorkom inbraak en beveilig je bedrijfspand! 4 tips

20 oktober 2017

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Een overval of inbraak is geen pretje, laat staan als je ook nog eens voor de schade moet opdraaien. Dit kan je voorkomen door je bedrijfspand van te voren goed te verzekeren. Door elk jaar een controle uit te voeren over de waarde van je inboedel, raak je nooit onderverzekerd. Naast het afsluiten van deze verzekering zijn er meer preventiemaatregelen die verstandig zijn om te ondernemen. Hierdoor maak je de kans op criminaliteit in het bedrijfspand kleiner. Lees hieronder vier tips om je bedrijfspand optimaal te beveiligen tegen criminaliteit.  

1. Hang- en sluitwerk

Om gedoe te voorkomen met de verzekering, is het verstandig om een rolluik aan te schaffen. Hierdoor maak je het inbrekers een stuk moeilijker om binnen te komen en laat je aan de verzekering zien dat je pand goed beveiligd was. Verder zijn goede sloten essentieel. Zorg dat ze niet met een schroevendraaier al binnen kunnen komen, maar beveilig de deur met een nachtslot.

2. Lichten met bewegingssensor

Een tweede tip is om een bewegingssensor bij ramen en deuren te vestigen. Dit zijn vaak de ingangen waar criminelen door binnenkomen. Doordat ze ineens worden geconfronteerd met fel ligt, worden ze vaak afgeschrikt. Vooral als hier ook nog een camera op schijnt.

3. Alarmsysteem

Om je pand goed te beveiligen kun je ervoor kiezen om een abonnement te nemen bij een inbraakbeveiliging bedrijf. Als het alarm afgaat dan krijgen zij een melding bij de centrale meldkamer. Zij nemen gelijk contact op met de contactpersonen op het formulier, ook als het loos alarm is. Vaak nemen bedrijven ook het camerasysteem van dit bedrijf erbij zodat het bedrijf mee kan kijken met de beelden. Hierdoor kunnen ze de situatie beter inschatten en indien nodig de politie inschakelen.

4. Camera beveiliging

Een camera hebben in en rondom het bedrijfspand is essentieel voor snelle oppak van de daders. Daarbij is een goede kwaliteit beeld ook belangrijk. Zorg er dus voor dat je beschikt voor een goed camerasysteem en vervang het op tijd. Tegenwoordig blijken veel bedrijfspanden te beschikken over een slechte kwaliteit camerasysteem, waardoor het moeilijker wordt om de daders op te pakken. Er zijn verschillende soorten camerasystemen met diverse mogelijkheden. Benieuwd, bekijk het onderstaande rijtje welke technieken de camera’s tegenwoordig over beschikken.

 • Waterdichte camera’s
 • Hoogstaand scherp beeld – HD resolutie
 • 24/7 opnemen
 • camera’s die 360°C ronddraaien
 • infraroodverlichting
 • te bekijken en bedienen via een applicatie
 • draadloze camera’s
 • camera’s die beschikken over een microfoon of speaker
 • camera’s die verbonden staan met een centrale meldkamer

Vind je dit een nuttig artikel? Laat een reactie weten door een comment of like op het artikel te plaatsen en vergeet het niet te delen op social media!

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

1 Comment

 1. Vincent Rondwijk schreef:

  Bedankt voor het delen van deze tips om inbraak te voorkomen. Een alarmsysteem is in deze tijd echt een must. Daarnaast is het ook fijn om van een afstand te kunnen zien wat er om je bedrijf heen gebeurt middels camera’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *