Tips voor een professionele outfit op kantoor

23 oktober 2023

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Wil je er graag voor zorgen dat je in een professionele outfit op kantoor verschijnt? Dan zijn er diverse tips die jou daarbij kunnen helpen. Denk hierbij aan verschillende kledingstijlen en algemene tips over kleding. Daarom helpen wij je graag hieronder met enkele tips voor een professionele outfit op kantoor. 

Persoonlijke verzorging

Bij het netjes voor de dag komen tijdens een kantoordag of sollicitatie hoort niet alleen een goede outfit, maar ook persoonlijke verzorging speelt een grote rol. Denk hierbij aan het hebben van schone kleding, schone handen en nagels en een verzorgd kapsel. In het geval van een man is het ook van belang dat de baardgroei netjes is bijgehouden.

Netjes voor de dag komen

Als je verzorgd en professioneel voor de dag wilt komen op kantoor, dien je schone kleding aan te hebben die fris ruikt en in het geval van een overhemd of nette blouse ook netjes gestreken is. Een frisgewassen outfit in combinatie met een goede persoonlijke verzorging zorgt ook al snel voor een fris voorkomen. Spuit vervolgens nog een lekkere parfum of aftershave op en je bent helemaal klaar voor een nieuwe dag op kantoor.

De juiste pasvorm

Als je kiest voor een outfit met de juiste pasvorm, die perfect op jouw lichaam aansluit, zul je al snel merken dat het er netjes en verzorgd uitziet. Ben je slank of normaal gebouwd? Kies dan voor kleding die goed op het lichaam aansluit en niet te wijd valt. Getailleerde kleding is dan de beste optie. Ben je juist wat breder gebouwd? Dan is wijdere kleding vaak een betere optie. Kies daarbij ook voor de juiste kledingmaat. Een nette heren polo of overhemd met omgeslagen mouwen is vaak een goede optie om ook ’s zomers in een nette outfit op kantoor te verschijnen.

Vergeet de schoenen niet

Schoenen vormen ook een belangrijk onderdeel van een professionele outfit op kantoor. Je kunt hierbij denken aan loafers, nette sneakers, nette (veter)schoenen, hakken of pumps. Schoenen en accessoires maken de outfit af, dus draag geen afgedragen of casual schoenen als je in een professionele outfit op kantoor wilt verschijnen.

Bijbehorende accessoires 

Accessoires zijn net zo belangrijk als schoenen om de professionele outfit af te maken. Denk hierbij aan een mooie ring, horloge en een nette riem. Ook oorbellen kunnen prima gedragen worden, mits ze niet te veel opvallen. Ook een mooie aktetas of lederen vrouwentas staat netjes bij een professionele outfit.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *