De mogelijkheden van een vatenkantelaar

22 november 2022

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Voor de productie van goederen is het vaak nodig om een opslagruimte te hebben. Het hebben van opslag zorgt ervoor dat de materialen aanwezig zijn die je nodig hebt voor het produceren van goederen. Het is daarbij erg belangrijk dat dit op een snelle en veilige manier gedaan kan worden. Goederen kunnen erg zwaar zijn waardoor het belangrijk is om er voorzichtig mee om te gaan. Het is daardoor vaak nodig om tilhulp te gebruiken. Hiermee zorg je ervoor dat je minder mankracht nodig hebt om goederen te verplaatsen terwijl de werknemers goed beschermd zijn tegen mogelijke ongelukken. Een vatenkantelaar is een van de middelen die je kunt gebruiken om goederen te verplaatsen.

Wat is een vatenkantelaar?

Een vatenkantelaar is een middel om vaten en emmers makkelijk te kunnen verplaatsen. De kantelaar kan vaten en emmers van verschillende groottes tillen. Daardoor kunnen ze flexibel ingezet worden. Kantelaars beschikken over flexibele grijpers die zich kunnen aanpassen op het soort vat die je wilt optillen. De machine kan vaten niet alleen optillen, maar hij kan ze ook kantelen. Hiermee kun je vaten overgieten in andere vaten of opslagruimtes. Met slechts een enkele persoon kan de machine bediend worden. 

De veiligheid van het personeel vergroten

Een vatenkantelaar zorgt ervoor dat je de veiligheid van het personeel kan vergroten. Dit komt doordat het personeel zelf de vaten niet meer hoeft te dragen. Door te zware dingen te tillen kun je al gauw blessures oplopen. Door het werk over te dragen aan een machine, loop je dus geen kans op blessures. Een vatenkantelaar kan de volledige handeling zelf uitvoeren. Het oppakken wordt gedaan met de grijpers en met het bedieningspaneel kun je het vat verplaatsen naar de gewenste locatie. Omdat de grijpers zo zijn ontworpen dat ze ieder vat kunnen vastpakken, zorgt het ervoor dat het in vrijwel iedere situatie gebruikt kan worden. De grijpers zijn erg betrouwbaar waardoor je ook geen kans hebt om de vaten te laten vallen.

Minder mankracht nodig

Het gebruiken van een vatenkantelaar zorgt er ook voor dat je minder mankracht nodig hebt. Voor het tillen van vaten heb je soms wel eens drie of meer personen nodig. Met vatenkantelaars heb je slechts een enkel persoon nodig om de machine te bedienen. Dit is erg handig omdat de bespaarde mankracht ergens anders ingeschakeld kan worden.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *