Je medewerkers dolgelukkig maken? Dit doe je met een mooie kantoorvloer!

1 november 2021

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Medewerkers brengen veel tijd door op kantoor. Om hen een geluksboost te geven en hun productiviteit te verhogen, is het belangrijk ervoor te zorgen dat ze plezier hebben in hun werkomgeving. Een van de manieren om dit te doen is door mooie kantoorvloeren te leggen of oude tapijten te vervangen door nieuwe. Uit het onderzoek blijkt dat mensen graag werken in kantoren met een vloer die esthetisch mooi is en comfortabel om op te lopen. Dit leidt tot een toename van de algehele werktevredenheid en productiviteit van werknemers. Hier kun je verder lezen hoe je de juiste vloeren kan vinden voor jouw kantoor.

De twee bekendste soorten vloeren

Linoleum is een soort vloermateriaal gemaakt van natuurlijke hulpbronnen, waaronder lijnolie, kurkstof, houtmeel, dennenhars, kalksteenvulstof en pigmenten. Het is betaalbaar en duurzaam. En het heeft hoge isolerende eigenschappen. Linoleumvloeren zijn een geweldige vloeroptie voor kantoren. Ze zijn eenvoudig te reinigen en onderhoudsarm. Ze zijn beter bestand tegen vlekken en hoge temperaturen dan andere soorten vloeren. Linoleum is een duurzaam en betaalbaar materiaal voor kantoorvloeren. Het zal niet breken of barsten, zelfs niet bij intensief gebruik. Een linoleum vloer kan net als elk ander vloertype worden gestofzuigd, gedweild of geveegd. Dit sterke, duurzame materiaal bestaat al sinds de jaren 1800. Linoleum is bestand tegen vrijwel alles – het is bestand tegen vlekken, hoge temperaturen en is zelfs brandveilig! Bovendien is het ook gemakkelijk schoon te maken en onderhoudsarm, zodat je zich niet zo vaak zorgen hoeft te maken over vervanging als bij andere soorten vloermaterialen.

Rubberen vloeren zijn duurzamer dan harde oppervlakken, wat betekent dat ze langer meegaan en een betere prijs-kwaliteitverhouding bieden. Ze zijn ook goed voor mensen die last hebben van allergieën of astma omdat ze geen stof of deeltjes aantrekken.

De nadelen van een rubber vloeren kopen is dat ze niet zo gemakkelijk schoon te maken zijn als andere soorten vloermaterialen, en mensen die last hebben van gevoeligheid vinden ze misschien moeilijker om op te werken omdat ze gladder zijn.

Redenen waarom je een nieuwe kantoorvloeren zou moeten overwegen voor jouw kantoor

Linoleum en rubberen kantoorvloeren zijn nog steeds de meest populairdere keuze voor op de werkvloer. Ze bieden een aantal voordelen, waaronder meer gezondheid en veiligheid, hogere productiviteit en een milieuvriendelijkere optie. Hier zijn vier redenen waarom je moet kiezen tussen linoleum kantoorvloeren of een volledig rubberen vloer.

1) Linoleum is zachter dan andere opties zoals vinyl- of laminaatvloeren – dit betekent dat het gemakkelijker is om gemorste vloeistoffen en vlekken op te ruimen zonder het oppervlak te beschadigen of onveilige struikelgevaar te veroorzaken.

2) Een rubberen kantoorvloer biedt goede tractie – dit betekent dat het veel minder snel uitglijden en vallen veroorzaakt dan andere soorten vloermaterialen.

3) Linoleum biedt uitstekende duurzaamheid – dit betekent dat je jezelf geen zorgen hoeft te maken dat jouw linoleumvloer versleten of geschaafd raakt.

4) Rubberen kantoorvloeren zijn allergenenvrij en zal fijn zijn voor mensen met bijvoorbeeld astma of stofallergie.

Zorg er altijd voor dat je eerst bij een vloerenspecialist nagaat welke optie het beste past bij jouw situatie.

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *