3 Belangrijkste redenen om gebruik te maken van factoring

27 november 2020

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Ondernemers die hun klanten een betaaltermijn geven zullen vroeg of laat meemaken dat facturen te laat of niet betaald worden. Om deze reden maken steeds meer ondernemers gebruik van factoring. Bij deze vorm van financiering betaalt een derde partij (het factorbedrijf) de factuur vast vooruit, en wachten zij de betaaltermijn van de opdrachtgever af. Hieronder bespreken we de 3 meest genoemde redenen om gebruik te maken van factoring als financieringsmethode.

Geen zorgen over betaalmomenten

Elke ondernemer heeft wel eens meegemaakt dat één van hun klanten zich niet aan de betaaltermijn houdt. Dit zorgt niet alleen voor ergernissen, het kan er ook toe leiden dat je je eigen financiële verplichtingen niet op tijd kunt nakomen. Met factoring schakel je een derde partij (het factorbedrijf) in om de factuur vast aan jou vooruit te betalen. Zo kun jij vast je geld gebruiken, terwijl het factorbedrijf de betaling van jouw klant afwacht.

Overnemen debiteurenbeheer

Naast dat dit je zorgen over de betaaltermijnen van je klanten weghaalt, nemen factor bedrijven vaak ook het debiteurenbeheer van je over. Dit houdt in dat zij ook zullen nagaan hoe kredietwaardig je klanten zijn. En het faillissementsrisico dragen in het geval een klant hun betalingsverplichting niet kan nakomen.

Meer tijd om te doen waar je goed in bent

Omdat het achterna zitten van klanten of het structureel bijhouden van betaaltermijnen waarschijnlijk niet hetgeen is waar je je de hele dag mee wilt bezig houden, zorgt het uitbesteden hiervan aan een factorbedrijf ervoor dat je je meer op andere aspecten van het ondernemerschap kunt richten. Hierdoor kun jij je focussen op hetgeen je goed in bent in je onderneming.

Bron: o2factoring.nl

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *