Dit moet je weten over een RFID bibliotheek

10 augustus 2023

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Ongetwijfeld heb je binnen het bedrijf, vooral als je een bibliotheek hebt, te maken met een groot aantal boeken. Deze boeken staan in meerdere kasten en hebben vaak een logische volgorde. Echter, met honderden boeken is het niet eenvoudig om de juiste boeken te vinden. Want waar staat nou dat ene boek dat je nodig hebt? Hier komt RFID om de hoek kijken. Deze Radio Frequency Identification moet ervoor zorgen dat je alles efficiënt kan beheren. Maar wat moet je hier allemaal over weten? Onderstaande informatie geeft jou de gelegenheid om jouw bedrijf nog beter te laten verlopen.

Efficiënter werken dankzij het systeem

RFID is een technologie die ervoor zorgt dat je boeken in de bibliotheek slimmer en efficiënter beheerd kunnen worden. Voor iedereen kan het de werkzaamheden efficiënter laten verlopen. Ook voor lezers is het gemakkelijker om de boeken te vinden die nodig zijn. Dit is een groot verschil met de traditionele bibliotheeksystemen. Je moet met de traditionele systemen namelijk langs alle rijen boekenkasten lopen en maar hopen dat het boek ertussen staat dat je nodig hebt. Het sorteren en controleren hoeft daarbij niet meer handmatig te verlopen.

De tag zorgt voor meer informatie

Bij een RFID bibliotheek is ieder boek voorzien van een RFID-tag. Dit is een slim etiket, dat informatie bevat over het boek. Denk aan de titel, auteur en andere relevante gegevens die in het systeem moeten staan. De RFID-tags zijn draadloos en kunnen op afstand worden uitgelezen met behulp van speciale scanners. Zodra de tags gescand zijn, wordt de voorraad aangepast in het systeem van de bibliotheek. Ook weten klanten hierdoor beter of een bepaald boek nog beschikbaar is. Het kan veel teleurstellingen voorkomen. Is het boek weer ingeleverd? Dan weet jij precies in welke boekenkast het boek moet komen te staan!

Eenvoud tijdens het inleveren van boeken

Een RFID bibliotheek kan niet alleen gemakken geven voor de mensen die iedere dag bezig zijn met de controle en het sorteren van de boeken. Je kan namelijk ook meer eenvoud bieden aan lezers. Er is namelijk geen uitleenbalie meer nodig. In plaats daarvan kan je meerdere inleverpunten plaatsen. Hier gooien de lezers de boeken weer in, zodat jij ze alleen nog maar terug hoeft te zetten. Je hoeft dus ook geen lange rijen meer te verwachten! De orde die je hiervoor terugkrijgt, kan helpen om weer nieuwe toevoegingen te realiseren en jouw bedrijf weer verder ontwikkelen.

Zorg voor de beste oplossing

Om ervoor te zorgen dat je direct goed gebruik kan maken van de RFID bibliotheek is het verstandig om het systeem door een professional te laten implementeren. Wanneer de implementatie niet naar behoren gebeurt, kan het ook weer veel ongemakken opleveren. Vanaf het moment dat de installatie plaatsgevonden heeft, profiteer je van alle voordelen die het systeem met zich meebrengt. Je merkt dat de werkzaamheden soepel verlopen, klanten tevreden zijn met de orde die je hebt aangebracht in de bedrijfsvoering. Het bedrijf kan alleen maar verder groeien. 

Beoordeel dit artikel!
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *